9 Ползи за здравето на рефлексотерапията на краката

9

Какво представлява рефлексотерапията на краката?

Рефлексотерапията на краката е изкуството да упражнявате натиск върху различни точки на крака си. Всяка точка на крака ви се отнася до определени органи и жлези в тялото ви. Прилагайки натиск върху тези точки, вие сте в състояние да стимулирате тези органи, които според някои водят до по-добро здраве. Практикува се от хиляди години в страни като Индия и Китай.

За кого е?

Рефлексотерапията на краката е за всеки, който се интересува от неговото общо благосъстояние. Моля, обърнете внимание, че рефлексотерапията може да помогне при определени заболявания, но не е лек за тях. Рефлексотерапията на краката може да бъде полезна по следните начини:

1. намалява стреса

2. облекчава уморените крака

3. облекчава болките

4. осигурява по-добър сън

5. носи спокойствие

6. помага при храносмилателни проблеми

7. облекчение от главоболие и синуси

8. подобрява кръвообращението

9. увеличава енергията

От къде да започна?

За начало погледнете таблица за рефлексология и изберете област на крака си, върху която първо бихте искали да се концентрирате. Например, ако имате болки в гърба, може да искате да се съсредоточите върху прилагане на натиск върху възглавничките на краката. Ако се интересувате от общо здравословно състояние, започнете от центъра на всеки крак и се оттеглете. Приложете удобен натиск върху областта с палец или с някой от другите си пръсти. Нанасянето на масло или лосион не е необходимо. Повторете поне веднъж на ден за максимални ползи.

Какви са другите начини да стимулирате краката си?

Може да не винаги имате време или винаги да ви се иска да разглеждате рефлексологична диаграма. Ако случаят е такъв, накарайте партньора да ви направи хубав масаж на краката. Ако сте припряни за време, направете си бърз масаж на краката, без да се притеснявате, че удряте точките на натиск. Можете също така да се разходите боси в парк или на плажа. За работното място вземете един от тези ролки за масаж на краката и го поставете под бюрото си. Можете също да планирате час за рефлексотерапия на краката в местния спа център или салон. Друга възможност е да закупите електрически масажор за крака с въртящи се дискове. Чувството е невероятно и единственото нещо, което трябва да направите, е да седнете и да се отпуснете.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta