Какво да знаете, преди да посетите лекар по крака

К

Помислете за болката в краката като за предупредителен знак за потенциални здравословни проблеми. Често срещаните проблеми, които често изпращат хора на лекар, включват гъбични инфекции, мазоли, мазоли, врастнали нокти на краката, буниони и неприятни миризми. Преди проблемите да станат сериозни, посетете лекар по крака. По-добре е да се движите бързо при първите признаци на дискомфорт, отколкото да чакате, докато симптомите се влошат. Научете информация за ортопеди, преди да си уговорите срещата, за да се подготвите.

Типични посещения в офиса

Първата среща с лекар по краката често включва повече чатове от всичко друго. Очаквайте лекарят да зададе много фонови въпроси, за да научи за симптомите и проблемите. Въпреки че може да се чувствате неудобно от краката си, подиатристите са запознати с типични проблеми, които засягат много хора. Едва ли вашите конкретни проблеми ще бъдат необичайни или по-неприятни от тези на други пациенти, наблюдавани от лекар. Подиатрият може да иска да гледа как ходите, за да оцени походката си. Типичните модели на ходене могат да бъдат неразделна част от здравето и проблемите на краката.

Подготовка за среща

Предварителната подготовка ще ви помогне да се възползвате максимално от срещата си. Запишете подробности за вашата здравна история, ако смятате, че може да забравите част от тази информация. Включете подробности като операции, заболявания и семейна здравна история. Ако имате копия от резултати от тестове и рентгенови лъчи, които се свързват с текущите ви проблеми, носете тези елементи със себе си. Запишете всички лекарства, които приемате в момента, включително витамини и други лекарства без рецепта. Или носете или носете обувките, които носите най-често, на уговорения час. Лекарят на краката може да изследва тези обувки, за да види типичния ви модел на износване, който може да предостави важна информация за диагностика. Ако имате конкретни въпроси или притеснения, запишете ги, за да запомните тези точки за разговор. Помислете за моментите, когато най-силно усещате симптоми, за да можете да споделите тези подробности с лекаря. Например, ако забележите дискомфорт, когато тренирате или седите, отбележете тези подробности, за да ги споделите с лекаря. Съхранявайте регистър на симптомите в продължение на няколко дни, ако е необходимо.

Какво да не се прави

Много хора се чувстват принудени да извършват прекомерни грижи за себе си преди назначаване на лекар подиатрист. Жените може да искат да обръснат краката си, преди да посетят лекар, но това не е задължително. Избягвайте да правите педикюр или да рисувате ноктите на краката си. Не боядисаните нокти на краката ще позволят на лекаря по краката да ги изследва по-ефективно. Не подрязвайте и ноктите на краката си. Това ще позволи на лекаря да вземе проба, ако е необходимо.

Последни инструкции

Измийте добре краката си, преди да посетите лекаря. Лекарите обикновено оценяват изследването на чисти крака. Носете чисти чорапи, за да избегнете миризми. Бъдете готови с въпроси, за да можете да напуснете срещата с ясно разбиране на всички потенциални проблеми. Когато получите информация от лекаря, уверете се, че я разбирате. Задайте последващи въпроси, за да научите възможно най-много за вашето състояние и препоръчаните лечения.

Лесно е да пренебрегнете краката си, освен ако не ви болят. За да запазите краката си здрави, обърнете внимание на симптомите и бъдете проактивни да търсите лечение на проблеми. По-бързата диагноза често минимизира проблемите и ви помага да ги преодолеете с лекота.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta