Моите нецензурирани мнения за самохипноза (и Nintendo)

М

Начинът, по който продавам самохипноза на хората, е, че това е мощен инструмент за обучение на ума. Създава същите ползи като медитацията, само че е по-лесно да се научи. Независимо дали вниманието е ваше нещо или не, това е добре – самохипнозата все пак ще работи за вас.

Хората са го използвали, за да победят пушенето и безсънието, да преодолеят сърцето, да изтрият лошите навици и да инсталират по-добри.

Използвал съм го, за да стана по-спокоен, по-щастлив, по-фокусиран, по-продуктивен, по-смел, по-здрав, по-присъстващ, по-креативен и вероятно сто други неща, които забравям.

Така че не лъжа, когато казвам, че това е един от най-добрите инструменти за самоусъвършенстване там. Ям собствената си храна за кучета с тази.

Но не затова го правя. Да, аз съм наркоман за самоусъвършенстване, но ако съм честен, бих го направил дори без тези предимства.

Може дори да го направя, ако беше лошо за мен.

За мен основната полза от самохипнозата е, че е забавна.

Точно същият модел на забавление прави Nintendo толкова богата и обичана компания.

Помислете за големите нападатели, които седят в ъгъла на Nintendo. Марио, Зелда и Покемон са доста различни франчайзи, но те имат обща нишка.

Сюжетът в почти всяка игра на Марио е тънка вафла, спасена от принцесата топка клишета. Но как Марио спасява принцесата? Като изследва уникални, красиви и сюрреалистични светове и побеждава могъщите врагове.

Той събира и съкровища, но не поради някакви материалистични причини. Сто монети му носят нов живот и освен че удължават пътуването си, те нямат присъща стойност.

Игрите на Zelda имат също толкова слаби сюжети: избраният се бори със злия. Всяка игра е една и съща. Но как Link побеждава Ganon? Чрез изследване на уникални, красиви и … сюрреалистични светове …?

Хм, това звучи познато …

Има много за изследване и много съкровища, лежащи извън пътя. Но всяко съкровище, дори и най-големите портфейли, не служат за нищо друго, освен да ви позволят да напреднете в търсенето си.

Нито едно от съкровищата в света на Link не се превръща в луксозни предмети, екзотични празници или хедонични разсейвания.

С Pokémon вие изследвате света с уникални, красиви и сюрреалистични същества. Ако искате, можете да разгледате всеки ъгъл на картата, търсейки най-екзотичните чудовища. Но продавате ли ги? Не, вие ги събирате или ставате по-силни, като се биете с тях.

Изследването прави тези игри толкова забавни.

Същото нещо прави самохипнозата толкова пристрастяваща. Главата ви е пълна с уникални, красиви и сюрреалистични неща. Това е пейзаж, който не се различава от Hyrule или Mushroom Kingdom.

Носите със себе си свят на съкровища, дори ако не можете да похарчите и сто от него.

И вие ставате по-силни, като инвестирате своите съкровища и се изправяте пред предизвикателствата си.

Това е чудесен начин да прекарате един следобед. Какво друго би могло да се сравни с тренировките за ум, които са толкова забавни, колкото и най-добрите видео игри?

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta