Лесна самохипноза – Размотаващият се часовник

Л

Преподаването на тази проста, преносима техника за фокусиране и усилване на техниката на самохипноза на моите клиенти в продължение на повече от 20 години от моята практика по хипнотерапия им помогна да засилят желаните положителни промени.

Има две нива на техниката за самохипноза на размотаващия се часовник: даване на ума нещо за правене на едно ниво, за да го разсее и докато той визуално гледа в една посока, вие прилагате автовнушението (мантра, лозунг или потвърждение ) през друг канал, в страничната врата на ума ви, така да се каже.

Точно както човек с безсъние може да си представи, че овцете прескачат безкрайно през релсата, за да отвлекат вниманието им от това, което ги държи будни, вие ще си представите като визуално изображение голямото лице на часовник, точно до лицето ви, почти докосващо вашия нос.

Не е нужно да помните действителното точно лице на определен часовник. Толкова пъти през живота си сте виждали достатъчно часовници, за да знаете къде се намират номерата; те улесняват задържането на вниманието ви във вашето вътрешно пространство със затворени очи.

В тиха среда, където няма да ви безпокоят в продължение на няколко минути, първата стъпка е да затворите очи и да ги навиете в главата си и да работите върху представянето на числото 12 с окото на ума си на височина 12 часа позиция точно над вас.

Простото завъртане на очите в главата се счита за най-бързият начин за предизвикване на хипноза и е като да натиснете бутона за нулиране на мозъка; там отиват очите ви, когато изпаднете в безсъзнание.

И така, със свити очи си представяте как изглежда числото 12. Не трябва да е напълно ясно; някои хора намират, че произнасянето на числото в ума с вътрешния глас може да бъде полезно.

И тъй като числата не съществуват в природата, ние знаем, като визуализираме числото 12, тогава сме ангажирали частта от ума ви, която се занимава с припомнянето на символи и понятия.

Така че само веднъж, когато си представите номера, тогава повтаряте тихо внушението си на себе си, също с вътрешния си глас.

След това премествате очите си обратно на часовниковата стрелка във високата позиция на 11 часа и търсите числото 11. След като получите удар на числото 11, отново повтаряте същото автоматично внушение.

След това към числото 10, повтаряйки същото автовнушение, след това 9, същото автовнушение и така нататък, чак до 1 час, след като повторихте самовнушението поне дванадесет пъти и раздвижихте очите си по целия път в главата ви, което е добре “йога за очите”.

Когато успеете да заобиколите всичко с едно снимане, отваряте очи и продължавате с деня си.

Звучи лесно … но ще откриете, че умът ви обича да прави поход между или на определени номера, в различни точки по кръга, което се различава в зависимост от човека.

Това са като изходни точки или „течове“ в полето за внимание.

Целта тук е да постигнете единство и да генерирате сила на волята чрез засилване на вашата цел или ново поведение, а циферблатът на часовника символизира „кръг на задържане“ на това желано ново ниво на битието.

Когато сте в REM сън и очите ви се стрелят напред-назад по време на сънното ви състояние, по този начин мозъкът визуално обработва информацията от едната страна към другата.

С техниката за размотаване на часовника можете да накарате целта си да се придържате, като бъдете умишлен и методичен с този процес, и в същото време да помогнете за подобряване на фокуса и концентрацията и да укрепите очните си мускули, което е полезно за запазване на зрението.

Така че, когато осъзнаете, че умът ви е заблудил, връщате вниманието си към последния номер или позиция на очите, където сте спрели, или ако не можете да си спомните, тогава обратно в началото и продължете денонощно, докато не получите чак до един час с едно движение.

(Точно като напомняне, вие използвате едно и също автоматично внушение за всеки номер, а не дванадесет различни предложения и работите за денонощно изведнъж за най-малко време, а не около дванадесет пъти, т.е.)

Работи като реклама за себе си.

И както знаете, рекламата обикновено се хвърля върху очите ни по време на преходни моменти в наши дни, когато критичният ум има тенденция да се отпуска, като при преминаване на едно телевизионно предаване към следващото, рекламодателите зареждат рекламите. Или рекламите се появяват на „преходни“ автобусни спирки, в автобуса и в автобуса, когато автобусът минава, или в безплатните списания, които се изпращат до моя офис, за да могат клиентите да прелистват чакането в преходната чакалня …

Мислите ли, че тези компании биха похарчили всички тези пари за реклама и маркетинг, ако това не работи?

Също така, в преходните моменти от деня ви е чудесно време да използвате самохипноза, за да се саморекламирате, като сутрин, когато сте в леглото будни, точно преди да трябва да станете, ето оправдание да останете в легло няколко минути по-дълго, вземете един опит тогава.

След това около средата на деня, обяд, докато сутринта преминава в следобед, или преминавате в или извън обедната си почивка, и имате няколко минути, когато и където няма да ви безпокоят, направете втори опит тогава.

И тогава, когато се върнете в леглото през нощта, преминавайки към страната на мечтите, направете трети опит. Ако умът ви се отдалечи и си отидете да спите, няма нищо страшно, просто започнете отново техниката на следващата сутрин.

Или, ако имате затруднения при заспиване или връщане в сън, ако се събудите твърде рано, можете да използвате техниката, за да заспите, като обикаляте и денонощно, без да спирате, като използвате очите и автовнушението , докато умът ви не се отклони и вие заспите.

Тъй като отнема около 21-30 дни, за да научите нова роля в пиесата, очаквайте да използвате техниката на подсилване три пъти на ден в продължение на поне един месец за най-добри резултати. Дотогава трябва да стигнете до повратна точка, тъй като новото ви поведение се превръща в нов навик.

В този момент можете да оставите техниката настрана, да я поставите в крилата, ако почувствате някакво подхлъзване, или можете да адаптирате вашето автоматично внушение, за да обърнете внимание на някой друг аспект от личния си растеж и да продължите да използвате тази проста техника на самохипноза с основна рамкова работа на часовника за размотаване.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta