Информация за статистиката за аутизма

И

Това нарастващо осъзнаване на разстройството доведе до увеличаване на информацията и подкрепата, достъпна за родителите. И така, какви са най-новите статистически данни за аутизма?

Кой е засегнат

TalkA за излекуването на аутизма (TACA) подготви обобщение на най-новите статистически данни от американските центрове за контрол и превенция на заболяванията и съобщава, че приблизително 1 милион души в САЩ имат аутизъм. Около 1 на 150 деца е диагностицирано с аутизъм. Тъй като момчетата се диагностицират по-често от момичетата, това означава 1 на 94 мъже.

На всеки 20 минути се диагностицира нов случай на аутизъм; годишно се диагностицират около 24 000 нови случая. В щата Калифорния около 7 от 10 деца с диагноза аутизъм са на възраст под 14 години.

Икономическо въздействие и финансиране

Икономическото въздействие на аутизма се оценява на над 90 милиарда долара и се очаква да се удвои повече от следващото десетилетие. Това е най-бързо развиващото се увреждане в развитието в Америка.

Как степента на диагностициране влияе върху финансирането? В края на 90-те години Националните здравни институти на САЩ (NIH) отпуснаха само 5 милиона долара за изследвания на аутизма. Днес финансирането за аутизъм от NIH, което засяга 1 на 150, е ​​15 милиона долара. За сравнение, левкемията, която се среща при 1 на 25 000 деца, получава 300 милиона щатски долара средства за научни изследвания. Мускулната дистрофия, която засяга 1 на 20 000, получава 160 милиона долара; муковисцидоза, която засяга 1 на 5000, получава 75 милиона долара; и младежкият диабет, който засяга 1 на 500, получава 140 милиона долара.

Увеличаване на диагнозите

Според Дейвид Кърби, автор на „Доказателства за вредата“, през 80-те години на 1 до 2 на 10 000 деца в САЩ е била поставена диагноза аутизъм. Този брой се е увеличил до 20 на 10 000 в края на 90-те години. През 2000 г. броят се увеличи до 40 на 10 000, а през 2004 г. отново се увеличи до 60 на 10 000.

Причината за увеличаване е предмет на дебат

Изследователите не са наясно дали това увеличение се дължи на действително увеличение на случаите или на по-добра диагностика. Аргумент срещу нарастващата точност на диагнозата е, че синдромът на Даун, муковисцидозата и степента на диагностика на умствената изостаналост остават същите.

Независимо от причината за увеличаването на броя, случаите на аутизъм в САЩ се увеличават и финансирането за изследвания изглежда не е успяло да се справи с това увеличение. Директорът на CDC д-р Джули Гербердинг отбелязва, че “” Нашите оценки стават все по-добри и по-последователни, въпреки че все още не можем да кажем дали има истински ръст в [autism spectrum disorders] или ако промените са резултат от нашите по-добри проучвания. Знаем обаче, че тези разстройства засягат твърде много деца. “

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta