Самохипноза

С

Хипнозата не е сън, а повишено състояние на осъзнаване, подобно на дневния сън. През 1775 г. Франц Месмер развива изцеление чрез животински магнетизъм, който по-късно е преименуван на хипноза. Хипнозата е състояние на ума, което е преживяно от всички едновременно. Всъщност всеки влиза в хипноза всеки ден от живота си. Времето, в което сънувате ден, сте под формата на хипноза. Способността за постигане на хипнотично състояние вече е в нас. Просто става въпрос за отключване на тайната.

Когато сте хипнотизирани, вашият ляв мозък отива да спи и десният ви мозък се отваря, за да получите полезни и полезни предложения. Хипнозата не е контрол на ума или сън. Не можете да контролирате нечий ум с помощта на хипноза. Хипнотизираният човек все още мисли логично, той или тя може да взема решения. Хипнотизираният човек изобщо не губи контакт с реалността. Всяка хипноза е самохипноза. За да влезете в хипноза, трябва да повярвате, да се съсредоточите, да се концентрирате и да участвате пълноценно. Трябва да насочите вниманието си на 100% към процеса и вашата „воля“ за сътрудничество.

За да се научите на самохипноза, са необходими само няколко минути. Ако техниката се преподава правилно, обучението е бързо и лесно, защото всичко за хипнозата е очарователно. Всеки обикновен човек може да бъде научен как да хипнотизира или да бъде хипнотизиран. Има голяма разлика между хипнозата и медитацията. Хипнозата може да помогне за разрешаването на несъзнателни проблеми, които произтичат от миналото. Хората се учат на хипноза, за да постигнат релаксация, облекчение от болка, гняв, безпокойство, паника, страх и натрапчиви мисли, докато медитацията ви помага да постигнете релаксация и вътрешно психическо спокойствие.

Чрез учене на самохипноза можете да увеличите самосъзнанието си, вътрешната хармония, позитивното мислене, любовта и състраданието. Можете да се отпуснете и да се концентрирате по-добре. Това е най-доброто лекарство за излекуване на вашето вътрешно Аз.

Упражнение:

Седнете удобно на стол. Светлината трябва да е слаба. Насочете погледа си към някакъв момент. Гледайте на място, докато не затворите очи. Кажете си, че очите ми стават все по-тежки и по-тежки. Сега те стават толкова тежки и искат да се затворят. С всеки вдишван въздух, клепачите ми стават все по-тежки и по-тежки. Ставам много отпуснат и отпуснат. С отслабването и отпускането на очите ми стават все по-тежки и те просто искат да се затворят. Ставам все по-спокоен и всичко, което искам да направя, е да спя и да се отпусна. Продължавайте да повтаряте това, докато очите ви се затворят. Сега започнете от долната част на краката до горната част на главата си и отпуснете всяка част от тялото си. Докато се отпускате, кажете, че ставам все по-спокоен и навлизам във все по-дълбок сън. Продължете 10 минути. Можете също да използвате класическа музика във фонов режим.

След като целият процес приключи. Кажете си, че ще броя от 10 до 1. Докато броим от 10 до 1, с всяко число сънят ми ще става все по-лек и когато достигна номер 1, ще бъда напълно буден. И когато се събудя, ще се чувствам напълно отпуснат. Правете това 10 минути преди ставане и 10 минути преди лягане.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta